Jan
11
Vi leverer Let's Encrypt SSL gratis på alle våre linux webhotell.
Skriv en ny kommentar Dag Frode Aasnes på 11 January 2017 02:39 PM

Kryptering på websider er nå gratis

Å ha SSL for på websidene til våre kunder er fremtidsrettet. Vi har derfor implementert Let's Encrypt SSL på alle våre Linux webhotell. Let's encrypt utsteder som kjent gratis SSL-sertifikater som krever fornying hver 60. dag, men dette blir oppdatert automatisk i bakgrunnen en måned før sertifikatet går ut.

Google har allerede raslet med sablene og sagt at sider som ikke har TLS-kryptering kommer til å havne lengre ned i søkeresultatene.

Dette kommer på ett aller annet tidspunkt til å bli innført for alle. Jeg tror nok mange av de største leverandørene gruer seg.

Let's Encrypt tilbyr bare domenevalidering. Det vil si at det bare er domenet som blir kontrollert, og sertifikatet sier ingen ting om hvem som eier tjenesten eller hvem som har kontroll over domenet.

Organisasjons validering (OV) og Extended validering (EV)  er det kanskje verdt å betale for hvis man driver med mye personsensitiv data eks: Shop123 nettbutikk, men hvis man er en liten bedrift med en enkel hjemmeside, er det ikke et stort poeng.

Bestill SSL med utvided validering.

SSL
En fordel med å betale for utvidet SSL validering er at man får grønn adresselinje som forsikrer brukeren om at den aktuelle tjenesten leverer troverdig innhold.
Når man betaler for en utvidet validering er det møysommelige kontroller av juridiske entiteter som ligger til grunn.
Denne informasjonen blir også presentert i sertifikatet.